puck-goingtonewzealand.reismee.nl

Hastings, Havelock North and Te Papa with the kids

Hastings and Havelock North:

Op 16 september vertrokken we 's ochtends vroeg richting Hastings. Mijn hostfamily had een begrafenis en ik mocht mee zodat ik wat van het land kon zien. We moesten 4 uur rijden om in Hastings te komen. Hastings ligt aan de oostkust onder Napier. We reden een erg mooie route die ons door een gorge leidde. Aangekomen in Hastings lunchten we wat en toen reed ik met mijn hostmom en de kids door naar Napier voor een bezoekje aan het aquarium. Dit was erg leuk! Veel mooie vissen gezien en enthousiaste kinderen die je van alles willen laten zien. Ook hebben we nog het voeren van de penguins gezien. Terug op het vakantiepark waar we overnachtten ontmoette ik mijn hostmoms broers en zussen. Ze heeft een gezellige familie.

De volgende ochtend vroeg werd ik wakker gemaakt door Olivia, die op dezelfde kamer sliep. De familie ging zich klaarmaken voor de begrafenis, maar ik maakte mij klaar voor een fietstocht. De fietstocht ging van Havelock North, via een route door het landschap, naar de zee. Deze tocht leidde me langs een varierend landschap, van heuvels tot wijngaarden tot de oever van een rivier. Heel de tocht was langs de rivier. Het fietsen was goed te doen omdat de omgeving van Havelock North niet zo bergachtig is. Onderweg veel Pukeko's gezien (vogels). Bij zee aangekomen at ik mijn broodjes en spotte ik een zeehond. Terug aangekomen in Havelock North fietste ik door in de richting van Hastings, naar The Dutch Shop. Een winkeltje waar Nederlandse producten verkocht werden. Hier heb ik chocopasta, stroopwafels, katjesdrop, kroketten en ontbijtkoek gekocht

Smile


Te Papa:

Elke woensdag zijn de kinderen vrij van de kinderopvang en moet ik heel de dag dingen met ze doen. Deze woensdag (21 september) was het tijd voor een tripje naar Te Papa, het museum in Wellington. We gingen erheen met de bus. De kinderen vonden dit helemaal geweldig. In het museum gingen we naar de afdeling met dieren. Dit ging over de dieren die je in Nieuw Zeeland kan vinden. Aan het einde van de afdeling was nog een kinderruimte. Hier konden de kinderen activiteiten doen, puzzelen en spelen. Toen was het tijd voor de Story Place. Bij Story Place worden verhaaltjes voor gelezen en kunnen de kinderen zich uitleven op een indoorspeelplaats. Dit was perfect om met de kinderen te doen. Toen nog even lunchen en daarna was het tijd om naar huis te gaan. Weer met de bus terug en nog even spelen in de speeltuin en toen heerlijk thuis uitrusten van de lange maar leuke dag.

English version

At the 16th of September, me and my hostfamily went to Hastings for a funeral. I came with them so I could see something of New Zealand. It took us 4 hours to get to Hastings. When we arrived we had lunch and after the lunch we drove further to Napier. In Napier we have visited the aquarium. The kids really enjoyed it and wanted to show every fish they saw. We also saw the feeding of the penguins. When we came back at the holidaypark I met the brothers and sisters of my hostmom. They were really kind. The next morning Olivia woke me up at 7.00 am, yay haha. The family prepared themselves for the funeral and I prepared myself for my bikeride. The bikeride I was going to do was a ride between Havelock North and the sea. I saw many Pukeko's on my way to the sea. When I arrived at the sea I ate some sandwiches. I also saw a seal over there. When I came back in Havelock North I drove further in the direction of Hastings to visit The Dutch Shop. Here I bought some Dutch products.

Every wednesday it is the day off of the children. So then they don't go to daycare. So that is why we went to Te Papa. We went by bus, and oh the kids really enjoyed that! We visited the animalroom at the Te Papa and played and discovered some things in the kidsroom at the and of the animalroom. After that we went to the Story Place. At Story Place the kids heard some stories and there was a lot of time to play on the indoor playground. After that we took the bus back home to take a rest. It was a day full of fun

Laughing

Wen-week

Eerste werkweek:

Zo het eerste werkweekje is achter de rug! Wat ging dat snel... Deze week was vooral wennen aan de nieuwe routine, maar wel een hele goede indruk gekregen van alles. Tot nu toe is het geweldig. Ik heb het gevoel dat de kinderen ook al redelijk aan mij gewend zijn. Ze zijn mij wel aan het uittesten met sommige dingen, maar dat hoort er natuurlijk wel een beetje bij. Verder moet ik kleine klusjes doen in het huis, zoals de was van de kinderen en afwassen. Ik heb het heel erg naar mijn zin. De juffen op de kinderopvang zijn ook heel aardig. Ze vragen hoe het gaat en of alles lukt met de kinderen. Dat is wel een verschil met Nederland vind ik, de mensen zijn hier allemaal zo vriendelijk en behulpzaam, Nederland is wat dat betreft best individualistisch. Ik begin al goed te wennen aan het links rijden. Zo moeilijk is dat gelukkig niet!


Weekend:

In het weekend ben ik vrij en dan is het natuurlijk tijd voor leuke dingen! Op zaterdag ben ik samen met Kimmie, de Chinese studente die hier ook woont, naar Te Papa geweest. Dit is een museum in het centrum met tentoonstellingen over onder andere de Maori en over aardbevingen. Daarna zijn we gaan lunchen in een typisch Chinees restaurant. En nee geen bami of nasi voor mij, maar Chinese specialiteiten die ik nog nooit gezien heb in Nederland. De service werd op een leuke manier gedaan. De bediening liep rond met dienbladen vol hapjes en dan kon je kiezen wat je wou eten, dus een menukaart kwam er niet aan te pas.

Op zondag ben ik samen met Angelina de stad in gegaan. Met de bus ging ik naar haar wijk, waar we de auto pakten en naar "The Weta Cave" reden. Hier was een minimuseum over The Hobbit en Lord of the Rings. Omdat het die dag erg mooi weer was zijn we daarna een kleine roadtrip gaan maken langs de baaien van Wellington (zie foto's). En we zijn natuurlijk langs het grote Wellington-bord gereden voor een fototje. Nadat we dit gedaan hadden hebben we de bus naar het centrum gepakt voor een lunch bij het super gezellige Fidel's. Waar we zeker vaker heen gaan om de rest van de kaart uit te proberen!!! Daarna zijn we gaan shoppen

Laughing
aan het eind van de middag zijn we met de Cable Car de berg op gegaan naar de botanische tuin om van het uitzicht te genieten en door de tuin te wandelen. We zijn tot de conclusie gekomen dat als we vaker gaan wandelen we wandelschoenen nodig hebben en we een goeie conditie en sterke beenspieren gaan krijgen. Het was een erg leuk weekend!

Owja en vandaag de eerste keer meegemaakt dat ik niet in het Nederlands dacht maar in het Engels. Ik was in mn boekje aan het schrijven en ineens ging mijn verhaal vanzelf over in het Engels haha

Surprised

Eerste vijf dagen

Zo de eerste vijf dagen zitten erop, wat is het hier super!


31 augustus:
Deze dag ben ik aangekomen in Auckland. De eerste keer vliegen overleefd! Het eerste stuk van de reis ben ik al slapend doorgekomen. De tweede vlucht heb ik helaas niet zo goed kunnen slapen. Aangekomen heb ik mijn spullen bij Anouk (een mede au pair) in de kamer gezet en een douche genomen. Hierna zijn wij samen Auckland gaan bezoeken (zie foto's onder het kopje foto's). Het voelde heel gewoon om hier te lopen, wat gek is als je aan de andere kant van de wereld zit. Natuurlijk hebben wij de Skytower beklommen! Ook hebben we heerlijk in een park gezeten, want wat was het lekker weer zeg. Aan het einde van de dag hebben we avond gegeten in het hotel en daarna zijn we lekker ons bed in gekropen.


1 en 2 september:
Op 1 en 2 september had ik oriëntatie. Dit was een soort cursus voor alle au pairs die deze maand startten. Het grootste deel van de groep bestond uit meisjes uit Duitsland (17:20). Tijdens de oriëntatie hebben we wat praktische informatie gehad, een ehbo cursus gedaan en theorieles gehad over autorijden, want ja ik moet hier links gaan rijden 

Surprised
!

Aan het eind van de dag op 2 september ging ik samen met Angelina, een Duitse au pair, naar het vliegveld in Auckland. Samen vlogen wij naar Wellington, waar wij beiden door onze hostmom opgehaald werden. Fiona en Paddy zijn super aardig en Olivia en James echt schatjes

Laughing

3 en 4 september:

Op 3 september ben ik 's ochtends mee geweest naar de kapper van de kinderen, ze werden geknipt. Hierna moesten we door naar de zwemles van Olivia, ook hier ben ik mee naartoe geweest. Toen Olivia klaar was met zwemmen gingen we naar de supermarkt om boodschappen voor de lunch te doen. Hierna mocht ik zelf naar huis rijden. Dit was zo gek, ineens aan de linkerkant rijden, terwijl je in Nederland rechts moet rijden. Gelukkig wende ik er snel aan en gaat de plaatsing op de weg al redelijk goed, nog geen ongelukken in ieder geval.
 De rest van de middag en avond heb ik wat gerust, want het weekend is m'n vrije weekend, dus geen verplichtingen.

4 september, het is zondag. Ik was al vroeg op doordat ik vroeg was gaan slapen. Vandaag ben ik een wandeling wezen maken. De wandeling ging over de "The city to sea walkway", deze ging dwars door de natuur en was heel mooi om te lopen. De heenweg naar de zee heb ik door de natuur gedaan, dit was zo'n uurtje lopen. Toen ik bij zee was heb ik hier wat geluncht en daarna ben ik door de stad terug gelopen, ook weer een uurtje lopen. Het was een heerlijke wandeling. Aan het eind van de middag kwam er nog een buurvrouw langs samen met een Duitse studente die hier een maandje verblijft. En nu dan, na het avondeten, al lekker in m'n bed. Morgen gaat mijn eerste echte werkdag beginnen, ik kijk er naar uit!


Iedereen een hele fijne zondag en welterusten X

Eerste blog

Hoi allemaal,

Nog 3 weken en dan is het zo ver, het vertrek naar Nieuw-Zeeland! 

Laughing
Via deze blog zal ik jullie tijdens mijn verblijf op de hoogte houden van alle avonturen. Dit zal ik doen door middel van korte verhaaltjes en foto's. 

X-jes Puck

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active